Om oss

Vår matfilosofi

«Nå er det slutt!» proklamerte jeg på flyet hjem etter ett års back-packing jorden rundt. Jeg spiser ikke lenger kjøtt fra dyr som ikke har hatt et godt liv!

Nå, 25 år senere, spiser jeg kjøtt igjen, men filosofien min fra «dannelses-reisen jorden rundt» gjelder fremdeles. Jeg spiser kun sporbart kjøtt som kvalifiserer til mine prinsipper – dyrevelferd først!

Jannicke H. Doksæter

Gris som bader i plastikkbalje

Et godt måltid starter med gode råvarer

De majestetiske dyrene

Respekt for og kjærlighet til dyr, natur, kultur og tradisjon danner fundamentet Høyfjellsmat er tuftet på.

Den vakre majestetiske elgen – selve symbolet på overlevelse i høyfjellet helt tilbake til steinalderen.

Den hardføre villsauen – beitedyra er bra for klima. De opprettholder et biologisk artsmangfold, og ved deres iherdige hjelp opprettholdes bl.a. mangfoldet av blomster og insekter.

Den sosiale kosegrisen – Kotelettene i frysedisken; hvem er de? Griser skal grave i jorda og rulle i søla, leke, sove, sosialisere og leve et frittgående griseliv. Grisene våre liker å bli klappet på magen, klødd bak øret og få besøk i grisebingen.

Foredling

Her hos oss i høyfjellet har vi rent vann, frisk luft og fantastisk utmarksbeite – det perfekte utgangspunkt for de beste kvalitetsråvarer.

Produkter blir foredlet i eget foredlingsanlegg, røyket i vedfyrt røyk hus, alle deler av dyret blir respektfullt utnyttet. Gamle konserveringsmetoder og håndverkstradisjoner blir kombinert med nye teknikker og kjærlighet til faget; pastrami av elg, shish-kebab av villsau eller kaldrøkt og tørrsaltet entrecote av frittgående fjellgris, er noen av våre spesialiteter.

Høyfjellsmat sin matfilosofi gir oss mening, glede og veldig gode produkter!

Om Skåbu fjellhotell

Skåbu Høyfjellsmat blir produsert ved Skåbu fjellhotell. I fjellbygda Skåbu har vi bygd opp et boutique hotell med et stort fokus på mat.

Vår interesse for god mat basert på rene og næringsrike råvarer, høsting fra natur og etisk dyrehold var førende for utviklingen av restaurantkonseptet vårt. Sammen med vår headchef Lukasz Socha, har vi etablert en liten gastronomisk perle i den norske fjellheimen. Her serveres måltider med historie og opprinnelse, og alt legges til rette for en måltidsopplevelse litt utenom det vanlige.

Vårt inderlige ønske er at alle som besøker oss skal føle den samme varmen og kjærligheten til bygda, naturen og fjellene som vi gjør. Vi ønsker å formidle den bygdehistorien og kunnskapen vi har fått lære om og bli kjent, og finne roen i den spektakulære naturen og fjellene vi er omgitt av. Ta tiden tilbake, og nyt følelsen av å bare få være!

Om du ønsker å besøke boutiqehotellet og nyte et måltid ved restauranten vår er du hjertelig velkommen!